Σχετικά με εμάς

Η Κλινική

Σχετικά με εμάς

Ορθοδοντική Κλινική για παιδιά και ενήλικες

Είναι ο κορυφαίος πάροχος της περιοχής στον τομέα της ολοκληρωμένης ορθοδοντικής διάγνωσης και θεραπείας. Με σπουδές στα κορυφαία πανεπιστήμια Ελλάδας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Αμερικής (New York University), με κορυφαία τεχνολογία και μια ειλικρινή δέσμευση για τους ασθενείς, παρέχουμε προηγμένη ορθοδοντική θεραπεία σε παιδιά και ενήλικες.

Agrinio ortho

Υπερσύγχρονος εξοπλισμός αιχμής

Η Ορθοδοντική Κλινική εκτείνεται σε ιδιόκτητο άνετο χώρο 125τμ και έχει σχεδιαστεί ώστε να εξυπηρετεί και τους ασθενείς και το προσωπικό αλλά και για να βοηθήσει στην εξασφάλιση υψηλής ποιότητας περίθαλψης των ασθενών.

Ο ακτινογραφικός θάλαμος έχει κατασκευαστεί με τα υψηλότερα δεδομένα ακτινοπροστασίας (περιμετρική επένδυση φύλλων μολύβδου 1mm) σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “Δημόκριτος” και έχει πιστοποιηθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Η κλινική έχει ξεχωριστό χώρο καθαρισμού, απολύμανσης, αποστείρωσης και αποθήκευσης των ορθοδοντικών εργαλείων.

Τεχνολογικος Εξοπλισμός

Η κλινική μας διαθέτει τελευταίας γενιάς ψηφιακό πανοραμικό και πλαγιο κεφαλομετρικό, οδοντιατρικός αξονικός τομογραφος 3D CBCT, ψηφιακός ενδοστοματικός σαρωτής για λήψη αποτυπωμάτων iTero-το 1ο στο Αγρίνιο.

Συχνές Ερωτήσεις

Η Ορθοδοντική είναι η πρώτη ειδικότητα της Οδοντιατρικής. Η Ε.Ε. (και κατ᾽επέκταση και η Ελλάδα) αναγνωρίζει μόνο δύο ειδικότητες – την Ορθοδοντική και την Γναθοχειρουργική. Στόχος της είναι η ορθή διευθέτηση των δοντιών στο στόμα, η επίτευξη μιας αρμονικής σχέσης των γνάθων και η απόδοση ενός αισθητικά και λειτουργικά άψογου χαμόγελου.

Για να φέρει κάποιος τον τίτλο του ειδικού ορθοδοντικού πρέπει μετά την επιτυχή απόκτηση του πτυχίου της οδοντιατρικής (5ετής φοίτηση) να ακολουθήσει 3ετή ειδίκευση στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό στην Ορθοδοντική. Ο τίτλος του ειδικού ορθοδοντικού χορηγείται από το κεντρικό συμβούλιο υγείας του υπουργείου υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) και πρόνοιας ύστερα από σχετικές εξετάσεις. Συνολικά λοιπόν, ο ειδικός ορθοδοντικός έχει σπουδάσει 8 χρόνια.

Ο ειδικός Ορθοδοντικός και μόνο έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το τίτλο του ειδικού (σε επαγγελματικές κάρτες, στην επιγραφή του ιατρείου του,κλπ). Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμβουλευτεί τον οικογενειακό του οδοντίατρο, να απευθυνθεί στον οικείο οδοντιατρικό σύλλογο ή την ομοσπονδία Ορθοδοντικών πριν αναζητήσει ορθοδοντική θεραπεία. Έτσι θα διασφαλίσει ότι η θεραπεία που δέχεται είναι ασφαλής και επιστημονικά τεκμηριωμένη.

 

Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Ένας οδοντίατρος έχει μόνο βασικές γνώσεις Ορθοδοντικής και δεν μπορεί να θεραπεύσει ορθοδοντικά περιστατικά.Ο ειδικός Ορθοδοντικός έχει επιπλέον 3ετή εκπαίδευση αποκλειστικά στην διάγνωση και θεραπεία Ορθοδοντικών προβλημάτων.Παρόλα αυτά, ο ρόλος του οδοντιάτρου είναι πολύ σημαντικός καθώς είναι συνήθως ο πρώτος που έρχεται σε επαφή με τον ασθενή και έχει τις απαραίτητες γνώσεις να εντοπίσει την ύπαρξη ορθοδοντικών προβλημάτων και να παραπέμψει τον ασθενή σε ειδικό Ορθοδοντικό.

Η ορθοδοντική ασχολείται με ορθοδοντικά προβλήματα παιδιών και ενηλίκων (την ορθή διευθέτηση των δοντιών στο στόμα και την αρμονική σκελετική σχέση των γνάθων). Συμβάλλει έτσι αποφασιστικά στην υγεία του στόματος και στην ανάδειξη ενός καλοσχηματισμένου προσώπου, με απίστευτα θετικές προεκτάσεις στη κοινωνική και επαγγελματική ζωή.

Συγκεκριμένη απάντηση δεν μπορεί να δοθεί. Μόνο ο ειδικός ορθοδοντικός μπορεί μετά από πλήρη ακτινογραφικό και κλινικό έλεγχο να προσδιορίσει την καταλληλότερη ηλικία έναρξης της ορθοδοντικής θεραπείας.

Συνήθως, η προ-ορθοδοντική θεραπεία διορθώνει οδοντικά (ή και σκελετικά) προβλήματα που διαγνώσκονται από τον ειδικό ορθοδοντικό κατά τη περίοδο του μικτού φραγμού στα παιδιά (κατά τη περίοδο δηλαδή που έχουν εμφανιστεί τα πρώτα μόνιμα δόντια). Αυτή η πρώτη φάση θεραπείας διαρκεί συνήθως 6 μήνες και είναι σημαντική καθώς θα διευκολύνει τόσο την ανατολή των μονίμων δοντιών όσο και την σκελετική ανάπτυξη των γνάθων του παιδιού, βοηθά στην αποφυγή πολλές φορές της ανάγκης εξαγωγής γερών δοντιών κατά την κυρίως ορθοδοντική θεραπεία, ενώ παράλληλα διευκολύνει την μετέπειτα ορθοδοντική θεραπεία.

Τα συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζονται κατά την προ-ορθοδοντική θεραπεία αφορούν:

Στοματικές έξεις (θηλασμός δακτύλου), στοματική αναπνοή, προώθηση γλώσσας, σκελετική στένωση άνω γνάθου,έλλειψη χώρου για ανατολή μονίμων δοντιών, συνωστισμό πρόσθιων δοντιών, “πεταχτά” μπροστινά δόντια (οριζόντια πρόταξη),πρόωρη απώλεια νεογιλών δοντιών, σταυροειδή σύγκλειση, κ.α. 

Περισσότερες πληροφορίες περιέχονται στην κατηγορία “Υπηρεσίες”. Κατά την προ-ορθοδοντική θεραπεία πολλές φορές τοποθετούνται και σιδεράκια στα μπροστινά μόνιμα δόντια, ώστε να επιτύχουμε και την αισθητική βελτίωση του χαμόγελου.

Τα σιδεράκια διακρίνονται σε 2 μεγάλες κατηγορίες:
Α.Τα παλαιά, συμβατικά σιδεράκια που συνήθως φέρουν χρωματιστά λαστιχάκια και
Β.Τα πλέον σύγχρονα, αυτόδετα σιδεράκια χαμηλής τριβής. (Αυτόδετα Σιδεράκια Χωρίς Λαστιχάκια)

Τα νέα αυτόδετα σιδεράκια χαμηλής τριβής υπερτερούν των συμβατικών σε πολλούς τομείς καθώς προσφέρουν:

α) Αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη θεραπεία

β) Καλύτερη υγιεινή και προστασία των δοντιών

γ) Μικρότερη διάρκεια ραντεβού

δ) Μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των επισκέψεων (επομένως λιγότερες επισκέψεις)

ε) Μεγαλύτερη άνεση για τον ασθενή κατά τη θεραπεία

στ) Βελτιωμένη αισθητική

ζ) 100% βιοσυμβατότητα

Η κλινική μας χρησιμοποιεί αποκλειστικά και για όλους μας τους ασθενείς Σύγχρονα Αυτόδετα Σιδεράκια Χαμηλής Τριβής (made in USA) για αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη θεραπεία.

Αν και κάθε ορθοδοντικό πρόβλημα έχει ξεχωριστή αντιμετώπιση, ο συνηθισμένος χρόνος ολοκλήρωσης μιας θεραπείας δεν ξεπερνά τους 18 μήνες (1.5 χρόνο). Σίγουρα θα γνωρίζετε ότι παλιότερα (αλλά δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας) πολλές ορθοδοντικές θεραπείες διαρκούν 4-5 και πλέον χρόνια. Στην κλινική μας, με την χρήση αποκλειστικά και σε όλους των νέων αυτόδετων μηχανισμών χαμηλής τριβής, η μετακίνηση των δοντιών γίνεται ταχύτερα και σε συνδυασμό με την σωστή διάγνωση και το ολοκληρωμένο σχέδιο θεραπείας, μπορούμε και μειώνουμε σημαντικά το συνολικό χρόνο θεραπείας.

Η Κλινική μας είναι πιστοποιημένος Partner της Invisalign!

footer